keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Diamonds And Pies


Keskiviikkopäivää! Tänne kuuluu pitkästä aikaa perus arkea. Rennon koulun lisäksi olen nähnyt tänään ihanaa vaihtoon lähtevää ystävääni, luultavasti viimeistä kertaa pitkään aikaan. :( Iloisen shoppailun ja kahvittelun lomassa tunnelmassa aisti harmikseni pientä surumielisyyttä, sillä kaikki oli ainakin joksikin aikaa päättymässä. Miksi pitääkään koskaan erota ihmisistä, eikä omistaa esim. teleportaatiota mahdollistavat kengät? :---(

Asukuvissa tällä kertaa vanhoja juttuja, noin kuusi vuotta vanha ruutuhame Lindexiltä (huh, olenpas itse melkoinen kurppa..), kirpparilta löytyneet henkselit, Nellyn paksupohjatennarit sekä Rodoksen Zarasta ostettu perus musta pitkähihainen paita (se on kylläkin uusi).

Kauppareissuilla tuli napattua matkaan jos jonkinlaista turhaketta erittäin tarpeellista tavaraa, kuten sukkahousuja, kynsilakkoja, meikkipussin, harjoituskultasormuksen (=kullan värinen muovisormus, joka näyttää aidolta ja kultaiselta, jotta voisin totutella mahdollista kultaista vihkisormusta varten.. :DD), joululahjoja (voi KHYLLÄ!) sekä kauan himoitsemani poskipunan. :3



Piakkoin lähdemme Mikon kanssa leffaan katsomaan uutta Varjojen kaupungit sarjan Luukaupunkia! En ole tarkoituksella halunnut ottaa elokuvasta erityisemmin selvää, sillä halusin saada pitää juonen itselleni yllätyksenä! :>

Arvostelujen perusteella leffan pitäisi olla hyvä, ja fantasia-aiheisia elokuvia, hyvine tehosteineen, on mukavaa katsella isolta kankaalta! Odotukset ovat siis melko korkealla, joten raportoin asiasta ja kokemuksista jälkikäteen! :))



Yksi päivä koulusta pyöräillessäni muistin kotimatkallani sijaitsevat, ei kenenkään omistuksessa olevat omenapuut, jotka olisivat varmasti jo täynnä kypsiä omenoita. Ravistelin oksia ja keräsin maahan pudonneita omppuja laukkuni täyteen. Raakana omenat maistuivat melko happamilta, mutta tekemässäni piirakassa, vaniljakastikkeen kera maku oli suussa sulava! :'3 Olin aika otettu kun peräti kaksi uuniomenoita ja omenapiirakoita vihaavaa ihmistä söivät piirasta ja sanoivat sen vielä olevan ihan hyvää!!<3<3


Resepti löytyi facebook-kaverin vinkkaamana Kotikokki.net:sta

200 g
margariinia
1,5 dl
sokeria
3 dl
jauhoja
1
muna
0,75 dl
maitoa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vanilliinisokeria
3-4
omenaa
kanelia ja sokeria

Ohjeet

Jälkiruoat ja herkut - 12 annosta
  1. Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.
  2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
  3. Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta). Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
  4. Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
  5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
  6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
  7. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  8. Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Alkuperäisen reseptin linkkiin pääset tästä.

Että sellaista. Huomenna pitäisi saada aikaan vihdoin kirjoittaa jo niin kauan viivyttelemäni koulutehtävä sekä mahdollisesti päivittää tänne taas uusimpia kuvia. ;) Siihen asti juuri nyt minua catchaavaa musiikkia!

▶ Orchid-Star - Barefoot (in The Sunshine) - YouTube
Orchid-Star - Lotus Bloom - YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti